PROOVI JÄRELE! Kreemjas munaliköör, millest võib munavalge ka välja jätta
Vaja läheb:
- 5 suurt muna
- 1,5 dl suhkrut
- 5 dl täispiima
- 2 dl vahukoort
- 1-2 dl tumedat rummi, burbooni või viskit
Serveerimiseks:
- soovi korral riivitud muskaatpähklit või kaneeli
Valmista munalikööri nii:
1. Eralda munakollased munavalgetest ja klopi rebud suhkruga heledaks.
2. Mõõda piim ja vahukoor potti ning kuumuta aeglaselt keemiseni.
3. Võta pott tulelt ja vala piima-kooresegu osade kaupa munavahule, vispeldades pidevalt, et muna kuuma piimaga tükki ei läheks.
4. Vala segu uuesti potti ja kuumuta seda madalal tulel kogu aeg segades 10 minutit, kuni likööripõhi on kergelt paksenenud. Lisa munajoogile maitse järgi alkoholi.
5. Jahuta munaliköör külmkapis täielikult maha.
6. Enne serveerimist vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa külmkapikülmale munaliköörile ja sega õrnalt ühtlaseks. Serveerimisel riivi joogile topsis soovi korral peale muskaatpähklit või raputa üle kaneeliga.
Jook valmib 20 minutiga + jahtumise aeg!
Kommentaarid (0)