Kui sa ei soovi joogile tooreid munavalgeid lisada, kasuta pastöriseeritud munavalgeid, mida müüakse suuremates poodides.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
12. detsember 2020, 09:50

PROOVI JÄRELE! Kreemjas munaliköör, millest võib munavalge ka välja jätta

Kui tavaliselt on talvel au sees kuumad joogid, siis õhulist ja kreemjat munalikööri serveeritakse külmalt. Kui sa ei soovi joogile tooreid munavalgeid lisada, kasuta pastöriseeritud munavalgeid, mida müüakse suuremates poodides. Võid jätta munavalged retseptist ka täiesti välja ja serveerida jooki hoopis vahukooremütsiga.

Vaja läheb:

  • 5 suurt muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 5 dl täispiima
  • 2 dl vahukoort
  • 1-2 dl tumedat rummi, burbooni või viskit

Serveerimiseks:

  • soovi korral riivitud muskaatpähklit või kaneeli

Valmista munalikööri nii:

1. Eralda munakollased munavalgetest ja klopi rebud suhkruga heledaks.

2. Mõõda piim ja vahukoor potti ning kuumuta aeglaselt keemiseni.

3. Võta pott tulelt ja vala piima-kooresegu osade kaupa munavahule, vispeldades pidevalt, et muna kuuma piimaga tükki ei läheks.

4. Vala segu uuesti potti ja kuumuta seda madalal tulel kogu aeg segades 10 minutit, kuni likööripõhi on kergelt paksenenud. Lisa munajoogile maitse järgi alkoholi.

5. Jahuta munaliköör külmkapis täielikult maha.

6. Enne serveerimist vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa külmkapikülmale munaliköörile ja sega õrnalt ühtlaseks. Serveerimisel riivi joogile topsis soovi korral peale muskaatpähklit või raputa üle kaneeliga. 

Jook valmib 20 minutiga + jahtumise aeg!