Muna-piimasegus immutatud praesaiad on tuntud vaeste rüütlitena, kuid maitsvate lisanditega saavad neist rikkad rüütlid.Foto: Kristi Rebane
Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat 4. detsember 2020 07:50
Muna-piimasegus immutatud praesaiad on tuntud vaeste rüütlitena, kuid maitsvate lisanditega saavad neist rikkad rüütlid. Singist ja juustust toekust saamas praesaiad teevad kõhu tõhusalt täis. Toitainerikkamaks hommikueineks kasuta täisteraröstsaia või -sepikut ja paku juurde värsket salatit.

Vaja läheb (neljale):

  • 8 viilu (täistera)röstsaia
  • 1 suur muna
  • 1 dl piima
  • 3 sl riivjuustu
  • 4 viilu sinki
  • 4 viilu juustu
  • soola-pipart
  • praadimiseks õli või võid

Valmista soolaseid praesaiu nii:

1. Klopi muna piimaga lahti, lisa riivjuust ning maitse järgi soola ja pipart.

2. Kuumuta pannil rasvaine. Kasta saiaviilud ükshaaval munasegusse ja prae esmalt neli viilu mõlemalt poolt kuldseks.

3. Tõsta kahele valmis praadinud saiaviilule sink ja juust ning kata teise praesaiaga, nii et saad kaks topeltvõileiba. Kuumuta saiu veel minutike mõlemalt poolt, et juust saia vahel sulaks.

4. Valmista samamoodi ka ülejäänud rikkad rüütlid. Serveeri sooje võileibu kohe.