Linnuliha retseptid

JÕULUOOTUSE PÄEVARETSEPT | Kana-köögiviljahautis 

Pille Enden, 2. detsember 2020 09:07
Kana-köögiviljahautis Foto: Jaan Heinmaa
Selles roas leidub kõike – nii liha, köögivilju kui kartuleid – ja seda kõike kreemises kastmes. Köögivilju on lausa igale maitsele nii, et iga sööja saab endale meelepärase välja otsida. Kui jätta kartulid rooga panemata, võib juurde keeta riisi. Roas on iga sööja kohta arvestatud 1 kanakints, aga suurema isuga sööjate jaoks võib patta panna 2. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 5 minutit

Koostisosad
2 tk Porgand
2 tk Kartul
1 tk Väike bataat
1 tk Väike sibul
2 tk Sellerivars
0.5 tk Punane paprika
4 tk Kanakints
1 spl Oliiviõli
2.5 spl Nisujahu
1 tl Kuivatatud rosmariin
1 tl Kuivatatud tüümian
Sool
Must pipar
4 dl Kanapuljong
1 dl Külmutatud rohelised oad
0.5 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

1. Koori juurviljad ja lõika 2-3 cm kuubikuteks. Viiluta seller. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika samuti kuubikuteks.

2. Pruunista kanakintsud haudepoti põhjas 1 sl õlis. Tõsta potist ära. Kuumuta ülejäänud õlis sibulat, porgandit ja sellerit 3-4 minutit kuni sibul veidi pehmeneb. Sega hulka jahu, ürdid, sool ja pipar, sega läbi ja kuumuta 1-2 minutit.

3. Pane potti kartulid, bataat, paprika ja kanakintsud, kalla peale puljong. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta kaane all 30 minutit. Võta kaas ära, sega hulka oad ja vahukoor ning hauta ilma kaaneta veel 10 minutit.