Soe kollase peedi ja õuna salat Foto: Jaan Heinmaa
Salati retseptid
1. detsember 2020, 10:50

JÕULUOOTUSE PÄEVARETSEPT | Soe kollase peedi ja õuna salat

Sooja kerget salatit sobib süüa nii lõuna- kui õhtusöögiks. Peedid võib röstida ahjus või keeta pehmeks vees. Kollased peedid on mahedama peedimaitsega kui punased, aga ka viimastest saab maitsva salati. Sinihallitusjuustu asemele võib salatisse panna feta või kitsejuustu, just nii, kuidas rohkem maitseb.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 35-45 minutit ahjus

Koostisosad
600 g Kollane peet
2 tk Keskmine õun
1.5 spl Palsamiäädikas
1.5 spl Vedel mesi
100 g Sinihallitusjuust
50 g Beebispinat
100 g Kreeka pähklid

Valmistamine

1. Pese peedid hoolikalt puhtaks, keera fooliumisse ja küpseta 200-kraadises ahjus sõltuvalt suurusest 35-45 minutit. Lase jahtuda, koori ja lõika kuubikuteks.

2. Lõika õunal ära südamik ja lõika samasuurteks kuubikuteks kui peedid. Kuumuta äädikas ja mesi pannil, lisa peedi- ja õunakuubikud ning sega.

3. Lisa pannile spinatilehed ja murendatud juust. Maitsesta soola ja pipraga, sega läbi ning kuumuta 4-5 minutit. Tõsta taldrikule ja puista peale hakitud pähkleid.