Külmutatud rikota-šokolaadikook sooja šokolaadikastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
27. november 2020, 11:31

NÄDALA KOOK | Külmutatud rikota-šokolaadikook sooja šokolaadikastmega

Külmutatud koogid on toredad! Esiteks sellepärast, et neid saab ette valmis teha ja teiseks sellepärast, et koogitükki kuuma kastmega üle valades muutub suutäis ühtlaselt soojaks ja maitsvaks elamuseks. Rikota ja jämedalt hakitud mandlid teevad koogi struktuuri mõnusalt tihedaks ning kook ei valgu laiali ka sulanuna.
Koostisosad
200 g Tume šokolaad
600 g Rikotakohupiim
2 dl Suhkur
150 g Mandlid
3 dl Rõõsk koor 35%
Peale värsked marjad ja röstitud mandlilaastud
ŠOKOLAADIKASTE
1 dl Rõõsk koor 35%
150 g Piimašokolaad

Valmistamine

10tk

1. Määri piklik leivavorm (u 14 x 21 cm) seest võiga ja vooderda küpsetuspaberiga. Lõika paber nii suur, et hiljem saad pikemad servad ülestikku panna ja koogi kinni katta.

2. Tükelda tume šokolaad väikesesse potti ja tõsta pliidile madalal kuumusel sulama.

3. Mikserda rikotakohupiim suhkruga siledaks seguks. 1,5 dl on minu meelest piisav suhkrukogus, maiamad võivad veidi rohkem suhkrut lisada. Tükelda mandlid jämedalt ja sega koos sulanud šokolaadiga rikotamassi hulka. Vahusta koor pehmeks vahuks ja sega rikota-šokolaadisegu hulka. Tõsta segu lusikaga vormi, tasanda pealt, kata küpsetuspaberiga ja hoia järgmise päevani sügavkülmas.

4. Tõsta kook umbes tund aega enne söömist toasooja. Vahetult enne serveerimist valmista šokolaadikaste: tükelda šokolaad väikesesse potti vahukoore sisse ja kuumuta, kuni šokolaad on sulanud ja kaste aurab, aga ei kee.

5. Kummuta kook serveerimisalusele ja lõika tükkideks. Serveerimisel nirista igale portsjonile kuuma šokolaadikastet, tõsta peale marju ja puista üle röstitud mandlilaastudega.