Tandoori kanaliblikasFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
30. november 2020, 08:54

Tandoori kanaliblikas

Kanaliblikas ehk ilma selgroota ja lamedamaks surutud rinnakuga broiler küpseb ahjus kiiremini ja ühtlasemalt kui tavaline terve broiler. Vürtsikas jogurtikate muudab linnuliha veelgi pehmemaks ja mahlasemaks. Kana küpsust saad kontrollida näiteks nii: torka puutikuga linnulihasse ja kui sealt eralduv vedelik on kirgas, on liha küps. Mõistagi võid kasutada ka lihatermomeetrit: küpse kana isetemperatuur on 75-80 °C. 

PS - kui terve kanaga jännata argipäeval ei taha, siis see marinaad toimib väga hästi ka kanakintsudega!

Koostisosad
1 tk Broiler
TANDOORIPASTA
3 tk Küüslauguküüs
1 dl Maitsestamata jogurt
2 spl Õli
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 tl Riivitud ingver
1 spl Garam masala maitsesegu
1 tl Kurkum
2 tl Jahvatatud vürtsköömen
2 tl Jahvatatud koriander
2 tl Cayenne pipar
2 tl Suitsune paprikapulber
2 tl Sool

Valmistamine

1. Patsuta broiler köögipaberiga kuivaks. Aseta lind selg üleval lõikelauale ja tee linnukääridega lõige piki selgroo mõlemat poolt. Eemalda selgroog. Pühi lind seest puhtaks, keera teistpidi, rinnaosa üleval, ja vajuta rinnakule surudes lamedamaks. Tee kääridega naha sisse mõned lõiked ja seo jalad nööriga kokku.

2. Valmista tandooripasta: puhasta küüslauguküüned ja purusta jogurti sisse. Lisa kõik ülejäänud koostisained ja sega ühtlaseks. Määri pasta linnu naha alla ja peale ning lase külmkapis kaetult maitsestuda vähemalt 3-4 tundi või kuni järgmise päevani.

3. Võta lind toatemperatuurile umbes pool tundi enne ahjupanemist. Aseta ahjuplaadile või -vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 50-60 minutit.