Evelin IlvesFoto: Mari Luud
Kolumnid
26. november 2020, 16:54

EVELIN ILVES | Mida me endale tunnistada ei taha või isegi südametunnistuse eest varjame (1)

Vanasti, kui kõrgtehnoloogilisi uuringuid ja analüüse meditsiinis ei kasutatud, olid arstid treenitud patsiendi välise vaatluse põhjal enamiku vajalikust infost kätte saama. Naha alltoon, niiskus, tekstuur, lõhn, lööbed jne avaldas keha suurima eritusorganina kogenud tohtrile ka hästi varjatud saladused.

Vanasti, kui kõrgtehnoloogilisi uuringuid ja analüüse meditsiinis ei kasutatud, olid arstid treenitud patsiendi välise vaatluse põhjal enamiku vajalikust infost kätte saama. Naha alltoon, niiskus, tekstuur, lõhn, lööbed jne jne avaldas keha suurima eritusorganina kogenud tohtrile ka hästi varjatud saladused. 

Tänagi töötab supertehnoloogiatega varustatud ultramoodsates kabinettides tõelist arstikunsti valdavaid tohtreid, kelle jaoks algab sinu probleemi põhjuse avastamine, diagnoosimine või mitmekordse visiidi puhul seisundi paranemise või halvenemise hindamine juba siis, kui sa alles kabineti ukseläve ületad. Kiire pilk näkku, keha hoiakusse ja liikumise iseloomu hindamiseks räägib sinu eluviisist või hädadest, mida tihtilugu on vaja analüüside või uuringutega lihtsalt kinnitada.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99