Jambalaya-salatFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
27. november 2020, 07:15

MAITSEPLAHVATUS! Jambalaya-salat

Kireva väljanägemise ja sama kireva maitsebuketiga toitev salat on lausa laua ehe. Selline plahvatus on sombusel sügisel eriti oodatud!

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Pikateraline riis
1 tk Punane paprika
1 tk Kollane paprika
1 tk Roheline paprika
4 tk Sellerivars
1 prk Marineeritud minimais (340/170g)
400 g Maitsestatud broilerifilee
Õli praadimiseks
Sool
Must pipar
Karripulber
1 prk Ananassirõngad (400g)
4 spl Kookoshelbed
4 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
2 spl Valge veini äädikas
Cayenne pipar
1 pott Rooma leht- või tammelehesalat

Valmistamine

1. Keeda riis soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks, tõsta sõelale, vala üle külma veega ja jäta nõrguma.

2. Puhasta paprika ja lõika õhukesteks ribadeks. Viiluta sellerivarred õhukeselt. Nõruta marineeritud maisid ja lõika pikuti õhukesteks ribadeks. Lõika broilerifileed suuremateks tükkideks ja prae pannil kuumas õlis kiirelt läbi. Maitsesta soola, pipra ja karripulbriga. Sega köögivijaribad ja kanatükid riisiga läbi.

3. Nõruta ananassirõngad, paneeri kookoshevestega ja prae pannil mõlemalt poolt kuldseks.

4. Sega salatikastmeks sidrunimahl, veiniäädikas, 4 l ananassileent ja 4 sl õli ning maitsesta soola ja Cayenne`i pipraga. Sega kaste salati hulka ja lase umbes pool tundi kaetult maitsestuda.

5. Serveerimiseks vooderda vaagen või lame kauss salatilehtedega ning tõsta salatisegu ja ananassirõngad peale. Söö kohe.