Gluteenivabad banaanimuffinid.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
26. november 2020, 11:20

MÕNUS IGAPÄEVAMAIUS: lihtsad gluteenivabad banaanimuffinid

Isadepäeva aitasid mul sel aastal tähistada lihtsad banaanimuffinid, banaanikeeksi ainetel. Muide, lepiks kokku, et kutsume seda küpsetist eesti keeles ikka banaanikeeksiks, sest banana bread'i otsetõlge banaanisai või laialt levinud banaanileib on pehmelt öeldes kahtlased. No vaata mõnele otsa – keeks, mis keeks!

Aga olgu nimega nagu on, muffinid saavad mahedad, maitsvad, mahlased, ohtrate šokolaaditükkide ja ilma lisatud rasvaine ja suhkruta (oleneb šokolaadist), lisaks ka gluteenivabad. Elagu isad! Iga päev! 

Gluteenivabad banaanimuffinid (24 mini- või 10 tavasuuruses muffinit)

  • 3 suurt küpset banaani (kooritult u 300 g)
  • 3 muna
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat
  • 100 g keefirit
  • 50 g mandlijahu
  • 50 g kookosjahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 50 g hakitud tumedat (soovi korral suhkruta) šokolaadi

Valmista muffineid nii:

Koori banaanid ja suru kahvliga tükiliseks püreeks. Klopi juurde munad, vanilje ja keefir. Sega kuivained omavahel ning lisa taignasse. Haki šokolaad ning sega taignasse.

Jaota tainas muffinivormide vahel ning küpseta muffineid 180 kraadi juures pöördõhuga 16-20 minutit, kuni keeksikesed on pealt kuldsed ja küpsed. Minimuffinid küpsevad kiiremini ja ahjud on erinevad, nii et kui küpsetad väiksemaid keeksikesi, hakka neid juba 15 minuti pealt jälgima.

Loe blogipostitust siit!