Kikerherne tikka masalaFoto: Taimne teisipäev
Vegan toidud
24. november 2020, 07:56

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Kikerherne tikka masala

Sageli tehakse masalat kanalihaga, ent see kikerhernega versioon on valgust pungil, kuid ka kiudaineterikas ja kergesti seeditav. Maitse on kindlasti vähemalt sama hea! Kõrvale soovitame teha riisi, bulgurit või kuskussi. Oluline komponent selles roas on garam masala maitseaine, mis annab toidule tõeliselt mõnusa meki.

Vaja läheb:

  • 1 purk kikerherneid
  • 1 tass kookospiima
  • 1 tass köögiviljapuljongit
  • 2 purki purustatud tomateid
  • 3 spl tomatipastat
  • 0.5 tl paprikapulbrit
  • 1 tl karripulbrit
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 1 tl Garam Masala maitseainet
  • 4 hakitud küüslauguküünt
  • 2 spl hakitud ingverit
  • 2 tükeldatud jalapenot (võib ka ära jätta)
  • 1 tl meresoola
  • 1 sibul
  • praadimiseks oliiviõli

Valmistamine

1. Kuumuta suures potis oliiviõli, lisa sibul ja sool. Sega ja prae umbes kolm minutit.

2. Lisa jalapeno, ingver ja küüslauk ning prae kaks minutit. Viimasena lisa vürtsid (garam masala, vürtsköömned, karri, paprikapulber) ja tomatipasta. Sega läbi ja lase veel paar minutit valmida.

3. Vala juurde purustatud tomatid ja köögiviljapuljong, lase keema tõusta. Keeda sagedasti segades umbes kümme minutit. Vähenda kuumust, lisa kookospiim ja kikerherned ning lase veel paari minuti jagu podiseda.

4. Paralleelselt valmista riis, bulgur või kuskuss vastavalt pakendil olevale juhendile.