Linnuliha retseptid

TUUNITUD RETROKLASSIKA | Pisut pikantne kana-läätsesupp 

Tiina Lebane, 23. november 2020 09:19
Pisut pikantne kana-läätsesuppFoto: Jaan Heinmaa
Karripulber on kanasupi maitsestajana juba tuntud valik, kaneeli julgevad lisada ilmselt uudishimulikumad. Aga see on nii hea, et julgustan kindlasti proovima! Võid ju alustada väiksemate kogustega ja kui maitse meeldib, siis nendega juba julgemalt katsetada. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Broilerifilee
1 tk Keskmine sibul
2 tk Küüslauguküüs
100 g Supiroheline (pluss 50g peale)
1 tk Punane tšilli
Õli praadimiseks
Karripulber ja kaneel maitse järgi
200 g Punased läätsed
1 l Vesi
Sool
Must pipar
Suhkur
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl

Valmistamine

1. Lõika liha väikesteks tükkideks. Puhasta sibul ja küüslaugud ja haki peeneks. Haki supiroheline. Eemalda tšilliseemned ja lõika kaun viiludeks.

2. Kuumuta poti põhjas õli ja prae selles kanatükid kõrgel kuumusel kiiresti läbi. Alanda kuumust. Lisa potti sibul, prae kergelt läbi. Lisa ka küüslauk, maitseroheline ja tšilli ning prae segades paar minutit.

3. Lisa karripulber ja kaneel ning kuumuta segades kergelt läbi. Lisa potti läätsed ja vesi, lase keema tõusta ja hauta suppi madalal kuumusel 10–15 minutit. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning kui vaja, siis lisa veel karripulbrit ja kaneeli.

4. Serveerimisel tõsta igasse taldrikusse koos supiga ka paar õhukest sidruniviilu ja rohkelt hakitud maitserohelist.