Vürtsised köögiviljakotletid Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
21. november 2020, 09:23

Vürtsised köögiviljakotletid

Taimne kotlet sobib burgeri vahele või jogurtikastme ja värske salatiga serveerimiseks. Vürtsi annab harissa, mis on üks põhi maitseandjaid Tuneesia, Liibüa ja mõnegi muu Põhja-Aafrika maade köögis. See tšillipasta sisaldab lisaks tšillipipardele ka nt küüslaugupastat, köömneid ja koriandriseemneid. Roa valmistamiseks võib kasutada ka muud tšillipastat, aga mõlemal juhul tasub seda lisada vastavalt oma vürtsitaluvusele.  Kui kotletimass jääb liiga vedel, siis võib riivsaia veidi rohkem lisada. 
Koostisosad
2 dl Kooritud purustatud herned
3 dl Köögiviljapuljong
1 tk Roheline sibul
2 tk Suur porgand
0.5 dl Riivsai
0.75 dl Türgi jogurt
2 tl Harissa vm tšillipasta
1 tk Väike muna
Sool
Must pipar
Õli praadimiseks
SERVEERIMISEKS
Kuklid, värkse salat, tomatid, pepperonid

Valmistamine

1. Kalla kuum puljong hernestele ja lase 1 tund seista. Töötle herned koos puljongiga köögikombainis või saumikseri võimalikult peeneks.

2. Riivi porgand peene riiviga, haki sibul ja sega hernemassi hulka. Lisa riivsai, jogurt, tšillipasta ja muna, maitsesta soola ning pipraga. Lase 15 minutit toatemperatuuril seista.

3. Vormi massist kotletid ja prae mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks pööra iga paari minuti järel ümber.  Serveeri kukli vahel või värske salatiga.