Toiduuudised

ÕHTULEHE TEST | Lihasnäkid: millisest saab maitseelamuse, millisest jagub vaid närimisrõõmu  

Kersti Eero, 21. november 2020 05:00
Foto: Pixabay
Tore, kui hammas lihale peale hakkab, aga nii võib käeulatusse ununenud pakk märkamatult ka tühjaks saada. Samas pole hea seegi, kui tekstuur on nii kõva, et ühest snäkist surmatunnini jätkub. Selliste vastakate maitse- ja mälumiselamuste vahel kõikudes püüdis Õhtulehe järjekordse pimetesti üheksaliikmeline žürii välja selgitada, milliseid lihasnäkke tasuks endale pikkadel pimedatel õhtutel teleri ette varuda. Maksimaalselt võis üks toode koguda 90 punkti.    

Üks eelistas mahedat mälumist, teine tahtis õlle kõrvale särtsakamat suutäit. Kolmandale meeldis pretensioonitu pehme närimine, neljandal väsisid lõualuud enne ära, kui pika mälumise peale maitse paranema hakkas. „On küll tuimavõitu, aga tänu sellele peab hamba all ka kaua vastu,“ lähenes viies maitsekütt asjale hoopis majanduslikust aspektist. Küll aga ühendas kõiki hirm hambaarsti ees. 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

05.01.2021
ALGAB HÄRJA-AASTA! Veisekasvatuse guru räägib lahti, milline on suure mäletseja hingeelu
19.08.2020
MIKS POPKORN MAITSEB NII HÄSTI? Toitumisnõustaja selgitab, miks on selle söömisele nii raske vastu panna
04.08.2020
ÕHTULEHE TEST | Popkorn: õige kinonäks olgu piisavalt soolane ja mõõdukalt rasvane