Võileivade retseptid

ARMASTATUD RETROROOG | Soe võileivatort juustu ja seentega  

Pille Enden, 20. november 2020 06:09
Soe võileivatort juustu ja seentega Foto: Jaan Heinmaa
Võileivatort on armastatud retroroog, mis ikka-jälle moodi tuleb. Soe võileivatort võiks olla vahelduseks tavapärasele külmale tordile.  Ahjus küpsenud võileivatort sisaldab saia kihtide vahel juustu-seene-spinatihautist. Juustu on rohkelt ja see võiks olla mõni kõvem ja tugevama maitsega juust. Täistera- või rukkijahu sisaldav röstsai annab tordile rikkalikuma maitse kui valge sai. 

Koostisosad
2 tk Täistera- või rukkijahuga röstsai (18 viilu)
JUUSTUNE SEENEHAUTIS
500 g Šampinjonid
1 tk Suur sibul
100 g Või
100 g Beebispinat
1.5 dl Nisujahu
1 l Piim
2 tl Sool
Must pipar
1.5 tl Karripulber
2 tl Dijoni sinep
400 g Riivjuust (nt cheddar)
2 tl Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool

Valmistamine

1. Haki seened ja sibul, kuumuta pannil võis 4-5 minutit. Lisa hakitud spinat ja sega mõni minut, kuni see pehmeneb. Puista peale jahu, kuumuta läbi ja lisa vähehaaval ning segades piim. Hauta 15-20 minutit, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra, karri ja sinepiga.

2. Lisa hautise hulka 200 g riivjuustu, sega läbi ja maitsesta sidrunimahlaga.

3. Lõika saiaviiludel koorik ära, lao 6 viilu küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi põhja. Määri 1/3 hautisest saiadele ja raputa peale rohkelt juustu.

4. Pane jälle saiaviilud, hautis ja juust ning veelkord saiad, hautis ja juust.

5. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit kuni juust on kuldpruun. Lase veidi jahtuda. Serveeri rohelise salatiga.