Koorelikööriga toorjuustukookFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
20. november 2020, 09:16

NÄDALA KOOK | Lahe ja mahe koorelikööriga toorjuustukook

See on lahe ja mahe kook, millele annab magusust kooreliköör ja mahlasust rikkalik virsiku-aprikoosikate. Võid koogi katta ka ainult virsiku- või aprikoosipoolikutega. Kui kasutad üksnes aprikoose, siis arvesta, et need on hapukamad ja maiamad võivad täidisele ka veidi suhkrut lisada.  
Koostisosad
PÕHI
70 g Või
200 g Või- või kaeraküpsised
TÄIDIS
8 tk Želatiinileht
400 g Maitsestamata toorjuust
600 g Vanilliga kohupiimakreem
3 tl Vanillsuhkur
0.75 dl Kooreliköör
2 dl Rõõsk koor 35%
PEALE
1 prk Konservvirsikud (800ml)
1 prk Konservaprikoosid (400ml)
50 g Šokolaad

Valmistamine

12-16 tk

1. Sulata või. Purusta küpsised ja sega sulavõiga läbi. Vooderda 26 cm lahtikäiv koogivorm toidukilega ja suru küpsisepuru vormi põhja. Tõsta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

2. Pane želatiinilehed külma vee sisse paisuma. Tõsta toorjuust ja kohupiim kaussi, lisa vanillisuhkur ja kooreliköör ning mikserda ühtlaseks seguks.

3. Tõsta želatiinilehed (ära pigista vett välja) väikesesse potti ja sulata pliidil madalal kuumusel. Nirista vedel želatiin pidevalt segades kohupiimasegu hulka. Vahusta koor ja sega kohupiimaseguga. Vala täidis vormi küpsisepõhjale, tasanda peale ja tõsta vähemalt 4 tunniks või järgmise päevani külmkappi tahkuma.

4. Nõruta konservvirsikud ja -aprikoosid sõelal ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Eemalda vormirõngas ja tõsta kook vaagnale. Aseta puuviljad lõigatud poolega tahkunud täidisele. Sulata šokolaad, tõsta pritskotti (sobib ka õhuke kilekott, millelt lõika üks nurk ära) ja pritsi puuviljadele meelepärane šokolaadimuster.