Kapsa-hakklihavormFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
16. november 2020, 07:49

ARGIPÄEVA VÕITMATU KLASSIKA | Kapsa-hakklihavorm

Kapsa-hakkliha kooslus on argiõhtu klassika, mida on vahelduse mõttes hea uue maitse või valmistusviisiga värskendada. Kui köömned ei ole vastumeelt, siis lisa neid kindlasti, sest lisaks maitsenüansile on köömned ka seedimist soodustava toimega.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + umbes 30 minutit küpsetamiseks

Koostisosad
1 tk Väike kapsapea (u 800g)
3 spl Õli
0.5 tl Sool
1 tl Köömned
1 tk Keskmine sibul
500 g Hakkliha
Sool
Must pipar
0.5 tl Paprikapulber
400 g Purustatud tomatid
100 g Riivjuust

Valmistamine

1. Lõika kapsas sektoriteks ja need omakorda suupärasteks tükkideks. Kuumuta poti põhjas õli, tõsta kapsatükid potti ja prae segades umbes 15 minutit. Maitsesta 0,5 tl soola ja köömnetega.

2. Puhasta sibul, haki peeneks ja kuumuta teises potis 1 sl õlis klaasjaks. Lisa samasse hakkliha ja prae läbi. Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga. Lisa purustatud tomatid ja 1 dl vett, sega läbi.

3. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Määri umbes 2-liitrine ahjuvorm võiga ning tõsta kapsas vaheldumisi hakklihaseguga vormi. Küpseta umbes 20 minutit, puista üle riivjuustuga ja küpseta veel umbes 5 minutit või kuni juust on sulanud ja kuldseks värvunud. Paku koos keedukartulite või rukkileivaga.