EEVA TALSI KUULUS KOOK: vaata, kuidas seda ja muid Talside lemmiktoite valmistada
Kõik toidud, mida ansambli Curly Strings muusikud Eeva ja Villu Talsi valmistavad, kuuluvad nende menüüsse juba kümme aastat. Eeva firmaroaks on toorjuustukook ning Villu valmistada on eriline ja ilus hummus.
Talside õhtusööki hakatakse nautima Võrus Georgi hotelli restoranis Postmark ning kindel on ka see, et Joeli köögis pole kunagi varem nii palju lauldud!
EELROOG
S.A.G.A.P.O
Kitsejuustu duo / Võrumaa tomatid / paprikakaste / papadum / toortatra popcorn
- 200 g suvikõrvits
- 2 tk tomat
- 1 tk punane sibul
Tatra popcorn
- 50 g toortatar
- 50 ml oliiviõli
Juustukreem
- 100 g fetajuust
- 20 g Nopri 35% vahukoor
Kaste
- peoga värske petersell
- 3 küünt küüslauk
- 1 väike purk röstitud paprika
- ½ kauna punane tšilli
Hummus:
- 1 keskmine porgand
- 400 g purk marineeritud kikerherned
- ½ tl vürtsköömned
- 2 spl sojakaste
- 1 küünt küüslauk
- 1/3 sidruni mahl
- ½ tl tšillipulber (Umami)
- 1 tl paprikapulber (Umami) raputa peale kaunistuseks
- 1 spl tahini
Garneering
- 8 kuubikut Andri-Peedo salatijuust ürdimarinaadis
- 4 tk Kalamata mustad oliivid (lõika pooleks)
Valmistamine:
Juustukreem: mikserda fetajuust ja vahukoor omavahel, maitsesta soolaga.
Tatra popcorn: friti toortatart kuumas (180-kraadises) õlis, kuni tatar paisub ja muutub popcorniks.
Kaste: pane blenderisse kastme komponendid ja blenderda ühtlaseks massiks.
Lõika köögiviljad (suvikõrvits, tomat ja sibul) õhukesteks viiludeks ja hakka laduma eelrooga kokku. Pane tomati ja suvikõrvitsa kihtide vahele juustukreemi. Lisa kreemi ka kõige peale.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures nii kaua, kuni juust on sulanud (ca 5 minutit)
Hummus: keeda porgand, nõruta ja jäta keeduvesi alles. Nõruta ka kikerherned, lisa kõik komponendid blenderisse (veendu, et sidruniseemneid sisse ei satuks!), lisa porgandi keeduvett ja blenderda ühtlaseks massiks. Reguleeri hummuse paksust porgandi keeduveega.
Serveeri: kaunista juustukuubikute, oliivide ja kastmega.
PEAROOG: Lambad on siin ja lambad on sääl
Tallekarree / pannikartul / tomatitolm / chimichurri / ürdid
Lambakarree
- 400 g lambakarree
- 50 ml oliiviõli
Maitsestamiseks: sool, pipar, Umami sabapipar
Vokitud köögiviljad
- 200 g kartul
- 100 g punane sibul
- 100 g varsseller
- 50 g võid
Maitsestamiseks: sool ja pipar
Chimichurri
- 10 g värske petersell
- 2 küünt küüslauk
- ½ kauna tšilli
- kaks oksa koriander
- 1 tk sidrunimahl
- 20 ml oliiviõli
Tomatisalat
- 3 tk tomat
- Väike punt koriander
- 1 spl õli
Panko-peterselli puru (blenderda)
- 50 g panko riivsai
- 10 g peterselli
Peale puistamiseks: hapuoblikat
Valmistamine
Lambakarree: maitsesta lambakarree õli ja maitseainete seguga. Grilli lambakarreed mõlemalt poolelt, kuni liha sisetemperatuur on 55 kraadi. Seejärel lase lihal puhata 5 min. Siis lõika lihast viilud.
Voki köögiviljad: lõika kartulid sektoriteks, ribasta varsseller ja sibul, maitsesta ja voki kuumal õlisel pannil umbes 2 minutit.
Chimichurri: haki petersell, küüslauk, tšilli ja koriander peeneks, sega juurde õli ja sidrunimahl.
Tomatisalat: haki tomat ja koriander ning lisa õli, sega. Blenderda panko ja petersell.
Serveerimine: lisa taldrikule lambakarree ja vokitud köögiviljad, lisa juurde chimichurri ja tomatisalat, puista peale panko-petersellipuru ja hapuoblikat.
DESSERT (väiksesse koogivormi): valge šokolaadist jänes
Toorjuust ja šokolaad / astelpaju / piparmündiõli
- 200 g valge šokolaad
- 200 g toorjuust
- 125 g hapukoor
- 2 tk muna
- ½ tl vanillisuhkur
Põhi
- 100 g digestiivküpsis
- 25 g või
Garneering
- 150 g vaarikad
- 100 g valge šokolaad
Puista peale: mandariinitolm (Umami), küpsetatud valge šokolaadi puru, piparmündi lehed
Valmistamine:
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga, suru segu koogivormi põhja. Sulata vesivannil valge šokolaad. Sega omavahel toorjuust ja hapukoor, lisa munad ja vanillisuhkur ja valge šokolaad. Vala põhjale. Küpseta 160 kraadi juures umbes tund aega.
Garneering: laota valge šokolaadi nööbid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadi juures, kuni šokolaad hakkab kergelt pruunikaks muutuma. Seejärel võta ahjust välja ja lase jahtuda. Jahtunud šokolaad puista koogile peale, lisa vaarikad ja mõni piparmündileht. Raputa läbi sõela peale mandariinitolmu.
Kommentaarid (0)