Ulukipada koorese kastme ja metsaseentega Foto: Jaan Heinmaa
Ulukiliha retseptid
13. november 2020, 08:16

JAHIMEHE RÕÕM | Ulukipada koorese kastme ja metsaseentega

Jahihooaeg on alanud ja värsket ulukiliha kergem saada. Hautisse võib panna nii põdra-, metssea- kui -kitseliha. See roog võiks kohe pikalt ja mõnuga pliidil podiseda, seda pehmem ja maitsekam see saab. Metsaseened ja hapukad marjad annavad mõnusa maitsenüansi. Juurde sobib serveerida keedukartuleid, kartuli- või muud köögiviljapüreed. Hautise võib valmistada ka veiselihast.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
2 tundi 40 minutit

Koostisosad
1 kg Põdraliha
2 spl Sojakaste
Või praadimiseks
Sool
Must pipar
1 tk Sibul
0.5 tk Porru
5.5 dl Vesi
0.5 spl Palsami- või punase veini äädikas
5 tk Kadakamari
1 spl Hakitud tüümian
3 spl Mustsõstraželee või -moos
2 dl Rõõsk koor 35%
3 spl Nisujahu
200 g Värsked seened (lehterkukeseened, kukeseened või šampinjonid)
SERVEERIMISEKS
2 spl Pihlajkad või pohlad
2 spl Hakitud tüümianilehed

Valmistamine

1. Lõika liha 1-1,5 cm kuubikuteks ja sega sojakastmega. Pruunista lihatükid pannil võis, maitsesta soola ja pipraga ning pane haudepotti.

2. Pruunista pannil hakitud sibul ja pane samuti potti. Kalla potti vesi, lisa äädikas, purustatud kadakamarjad, tüümian, mustsõstraželee ja vahukoor. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta kaane all 1,5 tundi. Pruunista viilutatud porru, lisa potti, maitsesta soola ja pipraga ja hauta veel 30 minutit.

3. Sega jahu 0,5 dl külma veega. Nirista segades hautise hulka ja hauta veel 15 minutit. Prae seened pannil võis ja sega pooled neist hautisse. Serveeri hautis ülejäänud seente, pihlakate ja hakitud tüümianiga.