Kalatoitude retseptid

SOMBUSE SÜGISPÄEVA PÄIKE | Jogurtiga kalakarri  

Tiina Lebane, 12. november 2020 06:35
Jogurtiga kalakarriFoto: Jaan Heinmaa
Sombusel sügisõhtul on see päikesekollane ja maitserohke kalaroog just see, mis soojendab ja toidab nii kõhtu kui ka maitsemeeli.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Pikateraline riis
500 g Valge kala filee, sobib ka külmutatud
250 g Maitsestamata kreeka jogurt
2 tl Kurkum
0.5 tl Sool
2 tk Suur küüslauguküüs
1 tk Keskmine sibul
15 g Või
1 tl Garam masala maitsesegu
Värske koriander või petersell

Valmistamine

1. Pane riis 2,5 dl veega potti keema, lisa sool ja kui vesi on keema tõusnud, keera kuumus minimaalseks. Kata pott kaanega ja lase riisil 15–20 minutit haududa.

2. Lõika kala suurematekss tükkideks. Sega kausis jogurti hulka kurkum, sool ja purustatud küüslauk. Tõsta kalatükid jogurti sisse umbes 10 minutiks maitsestuma.

3. Puhasta sibul, haki peeneks ja prae poti põhjas võiga klaasjaks. Lisa garam masala ja kuumuta 1 minut. Siis lisa kala koos jogurtikastmega, kuumuta keemiseni ja hauta kaane all 5–6 minutit, kuni kala on läbi küpsenud.

4. Tõsta riis tulelt ja torka kahvliga kohevamaks. Serveeri koos kalakarri ja värske koriandriga. 

Samal teemal

08.10.2020
KUUM KALAPÄEV | Juustune lõhe-„kinotto“ ehk risoto, aga kinoast
24.09.2020
MÕNUS KALAPÄEV | Friteeritud tuunikala-kartulikroketid
17.09.2020
TAIMNE „KALA“PÄEV | Biluvõileib, porgandilõhe, merehõnguline veganipasta, veganlik „tuunikala“salat ja taipärased kalakotletid
10.09.2020
ARGISEKS KALAPÄEVAKS | Valge kala ürdivõi ja tomati-suvikõrvitsahautisega