PANEB PÕSED ÕHETAMA! Terakese tšilli ja šokolaadiga mandlipräänikud
Küpsetamisel soovitan kasutada pigem vähem spetsiifilise maitsega ja mitte suitsuseid tšillihelbeid, et tšilli toetaks šokolaadi maitset, mitte ei võtaks solisti rolli endale. Minul juhtusid käiku minema sõprade poolt Koreast toodud tšillihelbed, mille suurt purki säilitan sügavkülmas ja kust neid jaokaupa võtan, et suur kogus oma kick’i toatemperatuuril seistes ei kaotaks. Need on sügav-sügavpunased ja pigem mahedad, kuid intensiivse järelmaitsega, mis suud veel pikalt õhetamas hoiab. Mandlijahuga valmivad pehmed präänikud on ka gluteenivabad.
Tšilli ja šokolaadiga mandlipräänikud (15 tk)
- 100 g toasooja võid
- 85 g rafineerimata suhkrut
- 1 suur muna
- 0,5 tl vaniljekaunapastat
- 90 g tumedat 70%-list šokolaadi
- 120 g mandlijahu
- 25 g magustamata kakaopulbrit
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
- 1/3-2/3 tl tšillihelbeid
Samal teemal
Valmista präänikuid nii:
Mikserda toasoe või suhkruga heledaks, lisa muna ja vanilje ja klopi ühtlaseks. Sulata šokolaad vesivannil ning lisa segule. Sega omavahel kuivained ning sega taignaks. Tšillit lisa oma maitse ning helveste tugevuse järgi. Kui sul on mitme tšilli vahel valida, siis jäta suitsusemad tulipiprad soolaste roogade jaoks ning vali küpsiste jaoks mõni neutraalsema maitsega tšilli.
Lase taignal pool tunnikest külmas taheneda, siis ei vaju küpsised ahjus liiga lamedaks. Tõsta lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile u 1 sl suurused kuhjakesed ning küpseta präänikuid 180 kraadi juures pöördõhuga 14-15 minutit. Ahjust tulles on küpsised päris pehmed, kuid tahenevad jahtudes präänikupehmeks.
Loe blogipostitust siit!