BataadikotletidFoto: Taimne teisipäev
Vegan toidud
10. november 2020, 08:06

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Krõbedad ja mahlased bataadikotletid

Neid kotlette iseloomustab hästi mõnusalt krõbe ümbris ning pehme ja mahlane sisu. Kõrvale sobib süüa nii kartulit, riisi, tatart või mida iganes muud!Vaja läheb:
  • 1 purk ube
  • 200 g riivitud bataati
  • 1 sibul
  • 80 g nisujahu
  • 2 tl karripulbrit
  • 1 tl tüümiani
  • maitse järgi soola, pipart


Valmistamine


1. Pese, koori ning riivi bataat ja seejärel aseta see suurde kaussi. Lisa kaussi peeneks hakitud sibul.

2. Kurna oad jooksva vee all, seejärel blenderda ühtlaseks (või mudi käte vahel puruks) ja sega bataadi massi hulka. Lisa jahu ja maitseained ning sega kogu kotletimass hoolikalt läbi (mass peab jääma tihke ja tugev). Vormi taignast meelepärase suurusega kotletid.

3. Kuumuta pann ja lisa pannile õli, prae kotlette keskmise kuumusega tulel u 5-6 minutit mõlemalt poolt.

4. Serveeri koos salati või riisi/tatraga.