GuacamoleFoto: Ragne Värk
Toiduuudised
14. november 2020, 08:00

TÄHISTA | Täna on vürtsika guacamole päev!

14. novembril tähistatakse seda päeva Ameerikas. Guacamole, mis tähendab tõlkes avokaadokastet, ongi peamiselt avokaadost valmiv püree, mis sobib hästi lisandiks salatitele, burgeritele, võileibadele, dipikastmeks või määrdeks.

14. novembril tähistatakse seda päeva Ameerikas. Guacamole, mis tähendab tõlkes avokaadokastet, ongi peamiselt avokaadost valmiv püree, mis sobib hästi lisandiks salatitele, burgeritele, võileibadele, dipikastmeks või määrdeks.

Valmistamine on lihtne, kuid parima tulemuse saavutamiseks kasuta kindlasti võimalikult küpseid avokaadosid – siis on viljaliha pehme ja maitserohke. Võimalusel osta poest sildiga «ready to eat» avokaadosid. Nende puudumisel lase tooretel avokaadodel paar päeva kausis või veel parem paberkotis koos banaaniga küpseda! Viimane on hea nipp avokaadode küpsemise kiirendamiseks.

Edasi lugemiseks: