Borš on argipäeva lemmik, mis soojendab sügisel eriti hästi. See värviline peedisupp meeldib ka pere noorematele liikmetele. Sooja supi kõrvale on mõnus haugata musta leiba.Vaja läheb:
- 3 l vett
- 1 keskmine või suurem peet
- 1 suurem porgand
- 1 sibul
- 1 peotäis sellerit
- 1 peotäis selleri lehti
- 1 spl õli
- 3 spl äädikat
- maitse järgi soola/pipart/peterselli
- soovi korral seemneid
- soovi korral kaerakoort
Valmistamine
1. Kuumuta poti põhjas õli, lisa sibul ning pruunista umbes 5 minutit. Lisa sibulale vesi ja lase keema tõusta.
2. Seejärel lisa peet, seller, porgand ning maitsesta soola ja pipraga. Keeda keskmisel kuumusel umbes 30 minutit.
3. Lisa äädikas ja sellerilehed. Lase korra veel keema tõusta.
4. Serveeri niisama, raputa peale seemneid või lisa kaerakoort.
Kommentaarid (0)