Rosinatest ja nostalgiast pungil: kodune rummi-rosinajäätis
Vaja läheb (u 1,5 liitrit jäätise jaoks):
- 2 dl väikeseid rosinaid
- 0,5 dl tumedat või spiced-rummi
- 4 dl vahukoort
- 250 g suhkruga kondenspiima
- 1 ampull ehk 2 ml rummiessentsi
Valmista jäätist nii:
1. Loputa rosinaid kuuma voolava vee all, nõruta ja jäta rummi sisse üle öö maitsestuma. Rosinad peaksid kogu rummi selle ajaga endasse imama.
2. Vahusta koor pehmeks vahuks, lisa kondenspiim ja vahusta veel minut aega.
3. Lisa vahule rosinad ja rummiessents ning sega jäätisemass läbi.
4. Vala segu külmakindlasse kaanega karpi ja tõsta sügavkülma. Lase jäätisel enne pere rõõmustamist külmuda vähemalt kuus tundi, ideaalis üle öö.
5. Serveerides ilusate pallide vormimiseks kasta lusikas või jäätisekulp enne jäätise tõstmist kuuma vette.
Jäätis valmib 15 minutiga + jäätumise aeg + rosinate maitsestumise aeg!
Rummi-rosinajäätis lastele
Lastele jäätist valmistades jäta rumm retseptist välja. Selle asemel leota rosinaid hoopis 15 minutit kuumas vees, et need pehmeneksid, nõruta ning lisa seejärel koos rummiessentsiga ülejäänud ainetele.
Kommentaarid (0)