Toiduuudised

TEE ISE | Kuldkollased ja krõbedad: maisipaneeringus kalapulgad 

Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat, 15. november 2020 09:03
Vaid viiest koostisosast valmivad kuldkollased ja krõbedad kalapulgad maitsevad imehästi nii pannilt tulnuna kui ka ahjus krõbedaks küpsenult. Foto: Kristi Rebane
Vaid viiest koostisosast valmivad kuldkollased ja krõbedad kalapulgad maitsevad imehästi nii pannilt tulnuna kui ka ahjus krõbedaks küpsenult. Kõrvale sobib hästi kas külm kurgi-hapukoorekaste, majonees või mis seal salata, ka ketšup. Kui teed suurema koguse kalapulki, võid need pärast praadimist ja jahutamist sügavkülmutada. Nii saavad koolist tulnud lapsed neid ka nädala pärast endale valmistada.

Vaja läheb (neljale):

  • 500 g tursafileed
  • 2 dl maitsestamata maisihelbeid
  • 1 dl jahu
  • 1 sidrun
  • 1 muna

Lisaks:

  • soola-pipart
  • 1 sl vett
  • praadimiseks rasvainet

Valmista kalapulki nii:

1. Esmalt eemalda kalafileelt suuremad luud. Seejärel lõika kala terava noaga kangideks.

2. Blenderda maisihelbeid, kuni need sarnanevad tekstuurilt riivsaiaga. Vala purustatud helbed kaussi ja jäta ootele.

3. Maitsesta jahu julgelt soola-pipraga, riivi sidrunilt sekka ka koor.