Lihatoidu retseptid

KURJADE ILMADE ARGIROOG | Hakkliha-hirsitäidisega hautatud paprika 

Pille Enden, 2. november 2020 09:31
Hakkliha-hirsitäidisega hautatud paprika Foto: Jaan Heinmaa
Kooreses kastmes haudunud täidetud paprikad koos keedukartuliga on just sügiseste kurjade ilmade aegne argiroog! Paprikad võiksid olla õhema kestaga, seepärast sobivad valged piklikuma kujuga paprikad hautamiseks hästi. Hirss on meie toidulaual selgelt alakasutatud teravili. Siinses roas asendab see edukalt tavapärast riisi ja annab toidule suurema toiteväärtust. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 20 minutit

Koostisosad
1 dl Hirsitang
8 tk Keskmine valge paprika
1 tk Sibul
3 spl Õli
5 spl Purustatud tomatid
400 g Veisehakkliha
2 spl Hakitud petersellilehed
6 dl Liha- või köögiviljapuljong või vesi
2 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Nisujahu
1.5 dl Hapukoor
1 tl Sinep
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta potis vesi keemiseni, kalla vette hirss ja keeda 10-12 minutit. Kurna, kalla üle külma veega ja nõruta.

2. Haki sibul ja kuumuta pannil 1 sl õlis 4-5 minutit. Lisa purustatud tomatid ja kuumuta veel paar minutit. Lase jahtuda.

3. Lõika paprikatel varrepoolsest otsast, võimalikult varre lähedalt, välja südamik koos seemnetega.

4. Sega hirss, hakkliha, sibula-tomatisegu ja maitsesta soola ning pipraga. Sega hulka hakitud petersell. Täida paprikad seguga. Pruunista pannil õlis igast küljest ja tõsta haudepotti.

5. Lisa puljongit või vett nii palju, et paprikad on poole kõrguseni kaetud ja kuumuta keemiseni. Sega jahu vähese vahukoorega, klopi läbi, et tükke ei jääks. Sega hulka ülejäänud vahukoor ja nirista kastme hulka.