SAMM-SAMMULT | Kirsitäidisega juustukook šokolaadipõhjal
Vaja läheb (6−8 maiasmokale):
Šokolaadi-kirsikiht:
- 100 g võid
- 150 g tumedat šokolaadi (või 100 g tumedat + 50 g piimašokolaadi)
- 1 tl lahustuva kohvi pulbrit
- 1 dl suhkrut
- 0,5 tl vanillikaunapastat (või 1 tl vanillsuhkrut)
- 2 muna
- 0,5 dl magustamata kakaopulbrit
- 1 dl nisujahu
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
- 150 g külmutatud kirsse
Juustukoogikiht:
- 400 g toasooja toorjuustu
- 100 g naturaalset Kreeka jogurtit
- 2 muna
- 1 dl suhkrut
Kaunistamiseks:
- 100 g külmutatud ja sulatatud kirsse
- värvilist paberit
- markerit
- kleeplinti
- hambatikke
Sega kokku tordi kihid ja vala vormi
1. Sulata potis madalal tulel pidevalt segades või, 100 g šokolaadi ja kohvipulber, kuni saad ühtlase segu. Jäta see mõneks minutiks jahtuma.
2. Klopi sekka suhkur, vanill ja munad.
3. Teises kausis sega kokku kakaopulber, jahu, küpsetuspulber ja sool.
4. Sega kuivained ühtlaselt šokolaadisegu hulka. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi.
5. Haki ülejäänud 50 g šokolaadi ja puista koos külmunud kirssidega tainale.
6. Klopi toorjuust jogurti, suhkru ja munadega ühtlaseks. Vala toorjuustusegu šokolaadikihile ja silu pealt ühtlaseks.
Pane tort ahju
1. Aseta ahju põhja kuuma veega täidetud kauss ja eelsoojenda ahi 160 kraadini. Lisaniiskus ahjus hoiab kooki pragunemast.
2. Küpseta kooki 160kraadises ahjus ilma pöördõhuta 45–50 minutit, kuni kook on äärtest tahe, kuid keskelt veel võdiseb.
3. Lase koogil enne serveerimist vormis paar tundi taheneda. Kõige parema tulemuse saad, kui lased koogil ideaalis üle öö külmkapis taheneda ja maitsestuda.
Kaunista ja serveeri
1. Lõika värvilisest paberist meelepärased kujundid, kirjuta neile peale isadepäevasoovid ja kinnita hambatikud kleeplindiga paberi külge.
2. Torka sõnumitega paberlipukesed tordi sisse, ümberringi puista kaunistuseks sulanud kirsse.
Aega läheb 70 minutit + maitsestumise aeg!
Kommentaarid (0)