LEMMIK UUES KUUES: bešamellkastme ja läätseraguuga taimne lasanje
Vaja läheb (neljale):
- 250 g lasanjeplaate
- 100 g taimset riivjuustu
Läätseraguu:
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 1 keskmine porgand
- 1 sellerivars
- 2 sl kontsentreeritud tomatipastat
- 400 g purk läätsi
- 400 g purk purustatud tomateid
- 1,5 purki vett
- 0,5 tl tüümiani
- 1 tl punet
- praadimiseks margariini või õli
- soola-pipart
Bešamellkaste:
- 2,5 dl meelepärast taimset piima
- 1 sl margariini
- 1 kuhjaga teelusikatäis kartulitärklist
- soola ja (valget) pipart
- 0,5 tl riivitud muskaatpähklit
Valmista lasanjet nii:
1. Bešamellkastme tegemiseks kuumuta piim soojaks ja vala potist tassi.
2. Sulata samas potis rasvaine, võta pott tulelt, lisa kartulitärklis ja vispelda ühtlaseks. Lisa vispeldamist jätkates soe piim.
3. Pane pott tagasi tulele ja kuumuta segu vispeldades, kuni see pakseneb.
4. Võta pott tulelt, maitsesta kastet soola, (valge) pipra ja riivitud muskaatpähkliga.
5. Raguu jaoks koori ja haki peenelt sibul ning küüslauk, koori ja riivi porgand ning viiluta seller peenelt.
6. Prae sibul rasvaines kuldseks, lisa seller ja porgand ning hauta neid mõni minut. Lisa küüslauk, tomatipasta ja kuumuta läbi.
7. Lisa pannile nõrutatud läätsed, purustatud tomatid ja 1,5 tomatikonservi purgi jagu vett – nii saad ka purgist viimse kui tomati kätte.
8. Kuumuta pannitäis keemiseni ja maitsesta seda tüümiani ning punega. Alanda kuumust, kata pann kaanega ja hauta kastet aeg-ajalt segades 20 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
9. Lasanje kokkupanekuks tõsta ahjuvormi esmalt väike kulbitäis bešamellkastet. Lao sellele lasanjeplaadid ja seejärel kiht läätseraguud. Lao kihte, kuni aineid jagub, lisades kihtide vahele ka pool juustust. Lao kihte nii, et viimaseks kihiks jääksid lasanjeplaadid.
10. Kata plaadid bešamellkastmega, millele raputa ülejäänud juust.
11. Küpseta lasanjet 180kraadises ahjus 45 minutit, kuni lasanje on pealt kuldne. Lase lasanjel enne lahti lõikamist kümmekond minutit taheneda.
Toit valmib 1,5 tunniga!
Kommentaarid (0)