Gluteenivaba tatrakarask.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Blogi Jazzinokitchen 29. oktoober 2020 09:21
Karaski küpsetamine käib mul lainetena – vahel möödub kuid, kui minu köök karaskeid ei näe vs perioodid, kui muud leivalist mul kodus ei olegi. Viimasel ajal on tatrajahust karask mu lemmik, kuna see on tihedama tekstuuriga ja hoiab paremini kuju kui odra- või kaerakarask, tänu millele saab temast ka õhukesi viile lõigata. Karask püsib päevi pehme ning tatar annab küpsetisele mõnusa pähklise meki.

Gluteenivaba tatrakarask (1 päts)

  • 300 g toortatrajahu
  • 1 tl soodat
  • 2/3 tl soola
  • 1 suur muna
  • 0,5 l keefirit või hapupiima
Gluteenivaba tatrakarask. Foto: Blogi Jazzinokitchen

Küpseta karaskit nii:

Sega jahu sooda ja soolaga läbi, klopi muna lahti ning sega kõik ained pehmeks taignaks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud leivavormi ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 50 minutit, kuni karask on pealt helepruun. Lase mõni minut vormis jahtuda ning seejärel jahuta restil. Oota vähemalt pool tundi enne karaski lahtilõikamist, et ilusad viilud saada. Säilita karaskit käterätikusse mähitult toatemperatuuril. 

Loe blogipostitust siit!