SinepFoto: PantherMedia/Scanpix
Hoidised
25. oktoober 2020, 07:27

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Maaköögi õunasinep

Ma ei olnud kuni selle aasta oktoobrikuuni kunagi ise sinepit teinud. Olen klassikat hinnanud ja Dijoni erineva teralisuse astmega sinepeid hinnanud ja oma köögis kasutanud. Väga häid käsitöösinepeid olen sattunud mekkima Austrias, Prantsusmaal ja Saksamaal.

Kuni selle sügiseni, mil sõbra maaköögis tema koduseid sinepeid degusteerides lausa vaimustusse sattusin. Parim neist oli pihlakasinep, mida leivale määrides poleks eales pihlaka pähe ära tundnud. Niivõrd põnev uus maitse ja tekstuur olid sellest tekkinud. Ent kuna pihlakaid sel aastal väga vähe leidub, jagan teiega samast köögist pärit mõnusa õunasinepi retsepti.

Õunasinep*

  • 5 õuna
  • 0,15 dl naturaalset õunaäädikat
  • 0,25 tl jahvatatud nelki
  • 0,25 tl jahvatataud muskaatpähklit
  • 3 spl sinepipulbrit
  • 3 spl suhkrut
  • näpuga meresoola

Eemalda õuntel südamed ning lõiks pooleks või neljaks ning küpseta ahjus pehmeks. Seejärel pane blenderisse koos ülejäänud ainetega ning purusta kiiretel pööretel kreemjaks.

Vala segu paksu põhjaga potti või pannile ning kuumuta madalal kuumusel kuni sinep pakseneb sinule soovitud viskoossuseni. Sule kuumadesse purkidesse, jahuta ning ongi valmis mõnus lisand liharoogade, köögiviljade või juustude juurde.

Niisama leiva või saia peale määrimiseks või soolaste juustupannkookide juurde mekib ka mõnus.

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin

* retsepti algse idee autor on armastatud sisearhitekt Ivi-Els Schneider