Kahe erineva šokolaadiga tort on kui magustoitFoto: Toidutare
Toiduuudised
13. jaanuar 2021, 16:58

Lugu ilmus algselt 23.01.20

VANA KULD | TORDID, MIS PALUVAD ANDEKS: 3 maiust, millega tasub minna sassis suhteid siluma

Kuna nii mõnedki söövad täna peale Keskerakonna, Isamaa ja EKRE valitsusliidu lagunemist torti - kas kurvastusest või rõõmust -  siis kordame mullusügisest lugu maiustustest, millega tuju parendada.

Magusa koogiga on teadagi hea suhteid siluda, seda teab juba meie peaminister Jüri Ratas, kes läkitas rahandusminister Martin Helmele magusa lepitaja. 

Teravsilmade andmetel on tegu tiramisu-maiusega, mis on kahtlemata hea lähenemine probleemile. No kes ikka suudab seista vastu kooresele ja šokolaadisele kombole, millel on vast ka tilk konjakit man? 

Magus tekitab endorfiine, mis parandavad tuju ja hea stujus ei suuda keegi kaua kuri olla. 

Seetõttu tasub pilk pöörata maiustele, mis neid sisaldavad. Kindlasti tabab edu uhke šokolaaditordiga lähenejat. Ka roosa sefiiritort võiks olla hea lüke, sest meenutab lapsepõlve ja süütuid muretuid mänge. Ka tilgage kangemat võiks olla hea lepitaja, sestap lisasime valikusse ka täiskasvanutele mõledud napsutordikese. 

Klikka retseptil: Šokolaadi-mousseetort

Kahe erineva šokolaadiga tort on kui magustoit

Kahe erineva šokolaadiga tort on kui magustoit - kattekiht koosneb kahest erinevast šokolaadivahust. Selle valmistamiseks on küll vaja veidi aega ja kannatust, kuid tulemus on seda väärt.

Klikka retseptil: Sefiiritort 

Sefiiritort 

Vahune kohev tort näeb peolaual uhke välja. Magusat sefiiri tasakaalustab hapukas moos. Kogus 12 lõiku.

Klikka retseptil: Beseetort konjakise võikreemi ja šokolaadiga 

Beseetort konjakise võikreemi ja šokolaadiga 

Vana hea beseetordi klassika! Mõnusalt konjakine võikreem maitseb beseepõhjade vahel imehea. Pane kreem beseepõhjade vahele vahetult enne serveerimist, kui soovid krõbedat maitseelamust. Kreemiga läbiimbunult maitseb tort väga hea ka järgmisel päeval!