Artur Kazaritski Bocuse d'Or Euroopa poolfinaalis eelmisel nädalal Tallinnas.Foto: Hannes Dreimanis
Toiduuudised
24. oktoober 2020, 09:43

TIPPKOKK ARTUR KAZARITSKI: olen alati seadnud sihiks maitsestada toitu maksimumini

Seda, et Artur Kazaritski (30) hääles kõneleb väsimus, võib aimata – seljataga on ligi poolteist aastat pingelist tööd, esindamaks Eestit kokandusolümpia Bocuse d’Or Euroopa eelvoorus. Ent kui uurida, kuidas tippkokk oma tiimiga väärikat seitsmendat kohta tähistas, tunnistab ta: „Pidutuju ausalt öeldes polnud – olime sihtinud kõrgemat tulemust, kohta esiviisikus.“ 

Seda, et Artur Kazaritski (30) hääles kõneleb väsimus, võib aimata – seljataga on ligi poolteist aastat pingelist tööd, esindamaks Eestit kokandusolümpia Bocuse d’Or Euroopa eelvoorus. Ent kui uurida, kuidas tippkokk oma tiimiga väärikat seitsmendat kohta tähistas, tunnistab ta: „Pidutuju ausalt öeldes polnud – olime sihtinud kõrgemat tulemust, kohta esiviisikus.“ 

Õhtuleht tabab Artur Kazaritski mõned päevad pärast Tallinnas toimunud kokakunstivõistlust Kopenhaagenist, kus Ida-Virumaalt pärit tippkokk töötab maailma 50 parima restorani hulka valitud Geraniumis. Tööpostile plaanib ta naasta küll alles mõne nädala pärast, kui võistlusväsimus on välja puhatud. 

Edasi lugemiseks: