Suvikõrvitsa-tomati panniroog vürtsise jogurtikastme ja upumunagaFoto: Jaan Heinmaa
Hommikusöögi retseptid
23. oktoober 2020, 06:21

PALJU ÕNNE ARGIPÄEVAKS | Suvikõrvitsa-tomati panniroog vürtsise jogurtikastme ja upumunaga

Oma lihtsuse ja kiire valmimisaja, aga ka kerguse tõttu sobib see taimne roog kasvõi argiõhtuseks eineks, aga võib olla ka lisandiks mõnele liharoale. Erivärvilised tomatid annavad roale isuäratavalt kauni värvi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Keskmine suvikõrvits
2 spl Õli
500 g Erivärviline tomat
1 spl Purustatud koriandriseemned
1.5 tl Tšillihelbed
4 tk Muna
500 g Kreeka jogurt
Sool
Hakitud münt ja koriander

Valmistamine

1. Viiluta suvikõrvitsad u 2- 3 mm paksuselt. Kuumuta 1 sl õli madalas kastrulis või pannil, lisa suvikõrvitsaviilud ja prae 2-3 minutiga mõlemalt poolt pruuniks ning tõsta pannilt ära. Pane korraga pannile nii palju suvikõrvitsaviile, et need on ühe kihina.

2. Lõika tomatid sektoriteks. Lisa pannile ülejäänud õli, tomatid, koriandriseemned ja tšillihelbed. Sega läbi ja hauta 5-6 minutit või kuni tomatid pehmenevad.

3. Vahepeal kalla potti u 5 cm kõrguseni vett ja kuumuta keemiseni. Keera kuumus mõõdukaks nii, et vesi kergelt muliseb. Löö munad väikesesse topsi, pane vesi nt kahvliga segades pöörlema, libista munad ettevaatlikult veepöörisesse. Keeda 3-4 minutit, et munakollane jääks keskelt vedel, ja tõsta vahukulbiga välja. Valmista maksimaalselt 2 muna korraga.

4. Pane suvikõrvits tagasi pannile ja kuumuta läbi.

5. Võta pann pliidilt, lisa jogurt ja pool ürtidest, sega läbi ning maitsesta soola-pipraga. Tõsta roog taldrikutele, aseta peale munad ja puista ülejäänud ürdid. Serveeri soojendatud lameleivaga.