Kõrvitsapirukas aprikoosimoosigaFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
23. oktoober 2020, 09:08

NÄDALA KOOK | Kõrvitsapirukas aprikoosimoosiga

Kui kõrvitsa lahti lõikad, on tark nädala jagu kõrvitsaretsepte kõrvale võtta. Siinne pirukas on klassikalisel liivataina põhjal ning mahedale kõrvitsale annavad maitset hapukasmagus aprikoosimoos ja pehmed rosinad.

Koostisosad

  • 3 dl Nisujahu
  • 0.5 dl Suhkur
  • 0.5 tl Sool
  • 100 g Külm või
  • 1 tk Muna
  • 300 g Kõrvitsa viljaliha (puhastatud)
  • 0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
  • 300 g Aprikoosimoos
  • 3 spl Rosinad

Valmistamine 8-12 tk

1. Mõõda kaussi jahu, suhkur ja sool, lisa külm või ja muna. Haki kõik puruseks tainaks ja suru 24–26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Suru tainasse kahvliga õhuaugud ja tõsta vorm 30–60 minutiks külmkappi.

2. Lõika kõrvits õhukesteks viiludeks, pigista sidrunimahla peale ja lase maitsestuda, kuni tainas külmkapis kõveneb.

3. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Määri 2–3 lusikatäit aprikoosimoosi tainale ja lao selle peale kõrvitsaviilud. Määri ülejäänud moos kõrvitsale ja puista rosinad peale. Küpseta umbes 30 minutit, kuni tainaservad on kuldsed ja kõrvits pehme. Lase mõned minutid jahtuda ja lõika tükkideks.