Toiduuudised

GALERII | TIPPKLASSI KOKANDUS: vaata, kuidas Bocuse d’Ori teisel võistluspäeval kokad pingutavad! 

Toimetas Manona Paris, 16. oktoober 2020, 14:42
Foto: Kollaaž
Maailma ühe mainekama gastronoomivõistluse teisel mõõduvõtmise päeval on samuti pannid, närvid ja maitsed viimseni tuliseks timmitud.

Võistlustules on nende maade kokad, kes eile puhkasid ja jälgisid mängu. Eesti esindaja Artur Kazaritski tegi oma etteaste esimesel päeval ja hindas Toidutarele antud välkkommentaaris oma tulemust heaks. „Kõik läks nii nagu vaja,“ lausus Artur vahetult peale lavalt lahkumist.

Nii nagu esimesel päeval, peavad ka teisel päeval võistlustules olevad kokad esitama oma käsitluse kahest etteantud tootainest – angersägast ja vutist.

Esimesel väeval võistlesid lisaks Eestile Rootsi, Taani, Hollandi, Poola, Gruusia, Islandi ja Hispaania parimad kokad.

Teisle päeval on võistlustules Läti, Soome, Venemaa, Itaalia, Ungari, Pranstusmaa, Šveitsi ja Norra meeskonnad.

Bocuse d’Or on maailma prestiižseim kokakunstivõistlus, mille kutsus 1987. aastal ellu kuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist otsustas Paul Bocuse korraldada võistlusliku vaatemängu, mille fookuses on kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus.

Bocuse d’Ori finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse’i kodulinna Lyoni parimad kokad kogu maailmast, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd.

Eestil on unikaalne võimalus võõrustada Euroopa finaali tänavu Tallinnas.

Samal teemal

17. oktoober 2020, 11:11
GALERII | SÖÖ SILMADEGA: vaata, kui kaunilt maailma tipptasemel kokad Bocuse d’Ori toitu oskavad serveerida!
15. oktoober 2020, 10:20
GALERII | LOODAME ANDA PARIMA! Bocuse d’Ori Eesti esindaja Artur Kazaritski astus võistlustulle
14. oktoober 2020, 16:10
GALERII | STAARKOKKADE MASKIPARAAD: Estonias sai avapaugu Bocuse d’Or Euroopa eelvoor
9. oktoober 2020, 17:03
ÕL VIDEO | Bocus d'Or kodus: mida teha angersägast ja vutist