Foto: Kollaaž
Toiduuudised
16. oktoober 2020, 14:42

GALERII | TIPPKLASSI KOKANDUS: vaata, kuidas Bocuse d’Ori teisel võistluspäeval kokad pingutavad!

Maailma ühe mainekama gastronoomivõistluse teisel mõõduvõtmise päeval on samuti pannid, närvid ja maitsed viimseni tuliseks timmitud.

Võistlustules on nende maade kokad, kes eile puhkasid ja jälgisid mängu. Eesti esindaja Artur Kazaritski tegi oma etteaste esimesel päeval ja hindas Toidutarele antud välkkommentaaris oma tulemust heaks. „Kõik läks nii nagu vaja,“ lausus Artur vahetult peale lavalt lahkumist.

Nii nagu esimesel päeval, peavad ka teisel päeval võistlustules olevad kokad esitama oma käsitluse kahest etteantud tootainest – angersägast ja vutist.

Esimesel väeval võistlesid lisaks Eestile Rootsi, Taani, Hollandi, Poola, Gruusia, Islandi ja Hispaania parimad kokad.

Teisle päeval on võistlustules Läti, Soome, Venemaa, Itaalia, Ungari, Pranstusmaa, Šveitsi ja Norra meeskonnad.

Bocuse d’Or on maailma prestiižseim kokakunstivõistlus, mille kutsus 1987. aastal ellu kuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist otsustas Paul Bocuse korraldada võistlusliku vaatemängu, mille fookuses on kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus.

Bocuse d’Ori finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse’i kodulinna Lyoni parimad kokad kogu maailmast, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd.

Eestil on unikaalne võimalus võõrustada Euroopa finaali tänavu Tallinnas.