Toiduuudised

SÜGISESE SÖÖGILAUA SÜDA: kümme lihtsat rooga kõrvitsast  

Kersti Eero, 17. oktoober 2020, 00:01
„Seni on kõrvitsatest saanud rohkem silmailu kui süüa, aga nüüd plaanime väikestele seltskondadele õhtusööke tegema hakata. Ma juba tunnen, et lambahautis võiks olla teema. Ja miks mitte pakkuda ka erinevaid kõrvitsasuppe,“ ütleb Julia-Maria Linna. Kunstiakadeemias fotograafia eriala lõpetanud Julia-Marial on aastatega endast koos kõrvitsatega terve fotoseeria kogunenud. Nüüd on tal tõsine plaan modellid taaskasutusse võtta. Foto: Hannes Dreimanis

„Kõige rohkem olengi kõrvitsast lahtist pirukat teinud,“ ütleb Habaja Viinavabriku perenaineJulia-Maria Linna. „Sügiseti peetakse Harmi koolis Mihkli laata ja meie lapsed on vist juba seitse aastat seda pirukat seal müünud,“ naerab ta. Aga aasta pärast kuulub rekord ehk hoopis kõrvitsaga lambahautisele, sest kokapaberitega fotokunstnikul on plaanis sellega talvel teisigi kostitama hakata. Selleks, et oma külalisi üllatada – rääkimata korisevast kõhust – pakuvad ka Õhtulehe tänased toiduküljed lihtsaid ja tervislikke kõrvitsaretsepte.   

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

11. oktoober 2020, 08:49
LÕUNAKS MIDAGI PÕNEVAT: seente ja spinatiga spagetikõrvits
10. oktoober 2020, 08:46
Mõnusa päeva alguseks: kardemoniga kõrvitsa-kaerapannkoogid