Foto: Kollaaž
Toiduuudised
15. oktoober 2020, 10:20

Uuendatud 11.20

GALERII | LOODAME ANDA PARIMA! Bocuse d’Ori Eesti esindaja Artur Kazaritski astus võistlustulle

Bocuse d’Or Euroopa poolfinaalis astus nendel minutitel võistlustulle Eesti esindaja Artur Kazaritski oma meeskonnaga.

Kolmapäeva õhtul lausus Artur võistluse korraldaja Instagrami story vahendusel, et homme (s.o täna – toim) tuleb kiire päev ning nad loodavad anda endast parima. 

Artur Kazaritski on Silllamäelt pärit ja maailmas Michelini tärniga restoranides kõrget lendu näidanud, hetkel Taanis resideeruv noor tippkokk. Ta on rääkinud oma varasemates intervjuudes, et on väga tulemusele orienteeritud ja ei pelga võistlusolukordi. Ta armastab töötada puhaste, võimalikult värskete ja hooajaliste maitsetega ning austab väga kohalikku toorainet.

Arturi on kulinaarias saanud kogemusi maailma parimatelt. Tema karjäär sai tuule tiibadesse Londonist, kust liikus edasi Jaapanisse. Seejärel töötas andeks noormees kahe Michelini tärniga varustatud Soome restoranis Chez Dominique. Edasi pürgis ta juba kolme Michelini tärni omava restorani Maaemo ridadesse, mis asub Oslos. Seejärel ootas Arturit eneseteostus Taanis kolme Michelini tärniga restoranis Geranium, kus ta tegutses kuni Bocuse’i võistluseni.

„Me tõstame fookusesse ikkagi toidu meeldivuse ja maitse,“ lausus Artur sel nädalal ajalehele Pealinn. „Rõhume tugevalt sellele, et toit viiks lausa keele alla. Maitsed peavad olema tasakaalus, see ongi meie peamine fookus. Võib-olla meil pole veel nii palju kogemusi ja nii head tehnikat, nagu meie Skandinaavia konkurentidel. Aga maitse on toidu juures see peamine asi ja selles me loodame olla paremad.“

Bocuse d’Or on maailma prestiižseim kokakunstivõistlus, mille kutsus 1987. aastal ellu kuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist otsustas Paul Bocuse korraldada võistlusliku vaatemängu, mille fookuses on kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus.

Bocuse d’Or finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse’i kodulinna Lyoni parimad kokad kogu maailmast, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd.

Eestil on unikaalne võimalus võõrustada Euroopa finaali tänavu Tallinnas.