Aasta koka valimine aastal 2017, kui tiitli võitis Piret Pusse. Foto: Robin Roots
Toiduuudised
15. oktoober 2020, 07:55

AASTA KOKA VALIMINE TOIMUB! Eesti kulinaaria tippsündmus ei vandunud viirusele alla

Vastupidiselt kardetule ei ole viiruseoht vääranud Eesti aasta koka ja aasta noorkoka valimist. 

Kodumaine kokkade vanim ja tähtsaim mõõduvõtmine toimub 29. ja 30. oktoobril Tallinnas, teatas Toidutarele Eesti Peakokkade Ühendus (EPÜ).

Esmalt leiab aset noorkokk 2020 valimine, kus tänavu võistlevad kaheksa kooli esindajad. Nende autasustamine toimub juba sama päeva õhtul.

30.10 alustavad aasta kokk 2020 finalistid oma võistlust. Eelvoorust pääsesid edasi Riho Sommerman, Rait Pettai, Jevgen Kolikov, Alexey Aleksandrov, Noel Moglia ja Ivan Derizemlja.

Seekord on aasta koka võistluse eelroa peatooraineks forell, pearoa puhul seakoot ja veri ning desserdis murakas.

Võitja kuulutatakse välja 31. oktoobril auhinnatseremoonial.

Võistlustest ja auhinnatseremooniast on tulemas otseülekande veebi vahendusel, mille lingid on leitavad EPÜ FB lehelt ja kodulehelt.

Võistlused ise on avatud kutsetega külalistele.

Mullu võitis aasta koka tiitli Cätlyn Priks restoranist Juur, kes võlus muuhulgas suitsuvõikastme, kurgiželee ja jänesekapsajuurtega. Aasta koka võistluse teise koha pälvis Roland Visnapuu (restoran Noot), kes üle-eelmisel aastal saavutas aasta noorkoka tiitli.

2018. aastal võitis auväärse aasta koka tiitli Vladislav Borovik, aastal 2017 Piret Pusse. 

Aasta koka võistlus on peakokkade ühenduse korraldatav pikaealiseim ja professionaalseim kokkade võistlus Eestis, mis leiab tänavu aset juba 26. korda.