KollaažFoto: Hannes Dreimanis/Manona Paris
Toiduuudised
14. oktoober 2020, 16:10

GALERII | STAARKOKKADE MASKIPARAAD: Estonias sai avapaugu Bocuse d’Or Euroopa eelvoor

Kolmapäeva pärastlõunal sai Estonias avalöögi prestiižse kokandusolümpiaks nimetatud gastronoomiavõistluse Bocuse d’Or Euroopa eelvoor.

Bocuse d’Or on maailma prestiižseim kokakunstivõistlus, mille kutsus 1987. aastal ellu kuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist otsustas Paul Bocuse korraldada võistlusliku vaatemängu, mille fookuses on kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus.

Bocuse d’Or finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse’i kodulinna Lyoni parimad kokad kogu maailmast, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd. Eestil on unikaalne võimalus võõrustada Euroopa finaali tänavu Tallinnas.

Eesti esindaja võistlusel on Silllamäelt pärit ja maailmas Michelini tärniga restoranides kõrget lendu näidanud, hetkel Taanis resideeruv noor tippkokk Artur Kazaritski. Ta on rääkinud oma varasemates intervjuudes, on et on väga tulemusele orienteeritud ja ei pelga võistlusolukordi.

Võistlusel osalevad tippkokad 20 Euroopa riigist, kellest 10 parimat pääsevad tuleval aastal Lyonis toimuvale ülemaailmsele finaalvõistlusele.