Gluteenivabad šokolaadi-mandliruudud pohladega.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
15. oktoober 2020, 09:30

Gluteenivabad šokolaadi-mandliruudud pohladega

Mütsihooaega ma veel alustanud ei ole ja villaseid sokke ka veel kapist välja ei otsi, aga see ei tähenda, et köögis ei võiks tummisemad koogid ning vürtsikad hautised-karrid suviste salatite ja kergete magustoitude käest teatepulka üle võtta. Gluteenivabad šokolaadiruudud maitsevad eriti hästi just ahjusoojalt!

Kook sobib korralikuks choco-doosiks niisama või mahedamaks maitseelamuseks koos palli vaniljejäätise või lusikatäie Kreeka jogurtiga. Kui sul pohli parasjagu käepärast pole, pane koogile peale peotäis-kaks muid hapukaid marju. Näiteks sobivad siia imehästi ka kirsid, vaarikad või mustad sõstrad. Soovi korral võid marjade asemel puistata koogile hoopis mets- või Kreeka pähkleid või mandleid.

Gluteenivabad šokolaadi-mandliruudud pohladega

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 100 g võid
  • 1 dl (rafineerimata) suhkrut
  • 1 dl mandlijahu
  • 0,5 dl toortatrajahu
  • 2 kuhjaga sl magustamata kakaopulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 3 sl kanget kohvi
  • 4 suurt muna
  • 2 peotäit pohli või muid meelepäraseid marju

Valmista kooki nii:

Sulata šokolaad ja või, lisa kohv ning jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga, sega jahud kakao ja soolaga ning seejärel munavahuga. Viimasena lisa tainasse šokolaadisegu ning sega ühtlaseks.

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 x 20 cm koogivormi ning küpseta 180 kraadi juures ilma pöördõhuta umbes 25 minutit. Ära kooki üle küpseta, ruudud peaksid jääma pealt veidi niisked.

Lase veidi jahtuda ja serveeri soojalt jäätise või maitsestamata Kreeka jogurti ja marjadega. Soojana on kook pehmem ja voolavam, jahtudes taheneb ning muutub tummisemaks. 

Loe blogipostitust siit!