Herne-mündisuppFoto: Taimne teisipäev
Vegan toidud
13. oktoober 2020, 07:55

TAIMNE MAITSEELAMUS: herne-mündisupp

Kes oleks arvanud, et rohelised herned ja värskendav münt on niivõrd imeline maitsekooslus? Lisaks on see supp kreemine, mahe ja väga lihtsalt valmiv!Vaja läheb:
  • 1 spl neisioliivõli + lisa serveerimiseks
  • 25 g margariini
  • 1 keskmine punane sibul, hakitud
  • 1 küüslauguküüs, hakitud
  • 750 g herneiid
  • 1 l aedviljapuljongit
  • 75 g mündilehti, hakitud
  • maitse järgi meresoola ja pipart

Valmistamine

1.  Kuumuta õli ja margariin madalal tulel suures potis. Lisa hakitud sibul ja küpseta tasasel tulel 10 minutit või kuni sibul on pehme, kuid mitte pruunistunud. Sega pidevalt, et sibul ei kõrbeks. Lisa küüslauk ja küpseta veel 3 minutit, jällegi segades.

2. Lisa ¾ värsketest või külmutatud hernestest, hakitud mündilehed ja ¾ aedviljapuljongist. Kata pott kaanega ning keeda keskmisel tulel 10 minutit.

3. Kui keedetud, püreesta supp köögikombainis või saumikseriga, et tekiks paks püree. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa ülejäänud herned ning puljong. Keeda veel 5 minutit, kindlustamaks, et lisatud herned oleks küpsenud.

4. Nirista peale veidi neitsioliiviõli.

5. Serveeri kohe koos sooja ning krõbeda leivaviiluga!