Praetaldrik vs leivataldrikFoto: Mari Luud
Kolumnid
12. oktoober 2020, 12:20

SÖÖN END PAREMAKS 5 | Manona Paris: suurus loeb ehk Kuidas meid on lollitatud rohkem sööma! (4)

Kuna ma olen neid kaaluprojekte teinud rohkem kui meel tahab mäletada, tean suurepäraselt enda peamisi karisid. Need on tegelikult väga lihtsad ja mu varasemate mentorite sõnul väga levinud: suuruse alahindamine ja liiga vähe juua.

Kuna ma olen neid kaaluprojekte teinud rohkem kui meel tahab mäletada, tean suurepäraselt enda peamisi karisid. Need on tegelikult väga lihtsad ja mu varasemate mentorite sõnul väga levinud: suuruse alahindamine ja liiga vähe juua.

Ma olen hea näide sellest, kuidas dieettoit võib kaalu kasvatada. Lapsest saati olen väga hästi teadnud, mis on hea ja tervislik, mis mitte. Ma ei salli rasva. Ma ei söö ka väga palju rasvast ja magusat – meil polnud ka kombeks selliseid roogi teha. Ma vaat et vihkan kartuleid ja jahukastet. Saia ei söö. Võid ei määri leivale. Palun andke salatit ja hautisi.

Seetõttu olen alati siiralt ärritunud inimeste peale, kes ütlevad: ah, kui sa sööks vaid normaalseid tavalisi toite, ei oleks sa paks ega midagi, nagunii vitsutad kuskil burgereid ja saiakesi. Mis asi on normaalne? Ma enda meelest olen normaalse söömise kehastus – aga ikka kaal kõrgustes.

Ja miks see kaal siis ikkagi niimoodi tõusis?

Asi on portsjonites. 

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99