Päevaretsept

TUMMINE JA TOITEV | Seeneguljašš 

Tiina Lebane, 12. oktoober 2020, 08:45
SeeneguljaššFoto: Jaan Heinmaa
Ka õige väike kogus kuivatatud puravikke lisab seeneguljašile ehedat ja tummist metsaseene maitset. Grillvorstid vali endale meelepärased või jäta üldse ära ja saad veganiroa.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad:

  • 15 g Kuivatatud puravikud
  • 2.5 dl Vesi (pluss 2,5 spl)
  • 1 tk Suurem sibul
  • 600 g Kartul
  • 400 g Šampinjonid
  • 400 g Grillvorstid
  • 4 spl Õli
  • Sool
  • Must pipar
  • Värske petersell

Valmistamine:

1. Pane kuivatatud seened umbes pooleks tunniks 2,5 dl vee sisse likku.

2. Puhasta ja lõika sibul õhukesteks sektoriteks. Pese ja koori kartulid ning lõika suuremateks tükkideks või sektoriteks. Poolita šampinjonid. Lõika grillvorstid suupärasteks tükkideks.

3. Kuumuta suurema poti või haudepanni põhjas õli ja prae selles šampinjonid kergelt läbi. Lisa sibul, kartulid ja vorstid ning kuumuta segades umbes 5 minutit. Siis lisa leotatud puravikud koos vedelikuga, lisa veel 2,5 dl vett ja lase roal kaane all keema tõusta. Hauta tasasel tuleol kaane all 10–15 minutit, kuni kartul on pehme. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides lisa rohkelt värsket hakitud peterselli.