Vürtsika teriyaki-kastmega ahjubaklažaanid riisigaFoto: Jaan Heinmaa
Vegan toidud
6. november 2020, 06:11

PANEB SUU VETT JOOKSMA | Vürtsika teriyaki-kastmega ahjubaklažaanid riisiga (1)

Lihav baklažaan vajab tugevaid maitseid ja paks vürtsikas-soolane teriyaki-kaste sobib selleks suurepäraselt. Maitsekas baklažaanipoolik koos laimimahlaga segatud riisiga on taimetoitu eelistavale sobilik pearoog ja paneb suu vett jooksma ka omnivooril. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
45 minutit

Koostisosad
2 spl Õli
2 tk Keskmine baklažaan
250 g Riis
200 g Külmutatud herned
2 tk Tšilli
2 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Teriyaki-kaste
1 tl Seesamiõli
1 spl Vesi
0.5 tl Sool
0.5 tk Laim
Roheline sibul

Valmistamine

Taimne, vegan

1. Nirista õli ahjuvormi põhja ja tõsta vorm 225-kraadisesse ahju soojenema.

2. Pese ja kuivata baklažaanid, lõika pikuti pooleks ja tõsta lõikepinnaga allpool ahjuvormi. Küpseta 20 minutit.

3. Valmista ka kaste. Poolita tšilli(d), soovi korral puhasta seemned välja. Koori ja haki küüslauk. Sega tšilli ja küüslauk teriyaki-kastmega, lisa õli ja vesi ning sega ühtlaseks.

4. Alanda ahju kuumus 200 kraadini. Keera baklažaanipoolikud teistpidi, lõikepind üles. Puista üle vähese soolaga ja jaga tšilli-teriyaki-kaste peale. Vala vormi põhja umbes 1 dl vett, see aitab baklažaanil paremini pehmeneda ja saad ka rohkem maitsvat leent. Tõsta vorm ahju tagasi ja küpseta veel 15–20 minutit.

5. Vahepeal keeda riis pakendil oleva juhise järgi pehmeks, lisades mõni minut enne keemisaja lõppu herned ja veidi soola.

6. Tõsta vorm ahjust välja ja lisa laimist pressitud mahl. Tõsta riis lusikaga baklažaanide vahele, sega leemega läbi ja serveeri koos hakitud rohelise sibulaga.