Kalatoitude retseptid

KUUM KALAPÄEV | Juustune lõhe-„kinotto“ ehk risoto, aga kinoast 

Tiina Lebane, 8. oktoober 2020, 06:07
Juustune lõhe-„kinotto“ ehk risoto, aga kinoast.Foto: Jaan Heinmaa
Valmista risoto seekord hoopis kinoast. Kuumalt söö seda pearoaks, külmalt naudi salatina. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad

  • 1 tk Keskmine sibul
  • 2 tk Küüslauguküüs
  • 2 spl Õli
  • 3 dl Kinoa
  • 8 dl Vesi (puljong)
  • 200 g Suvikõrvits
  • 200 g Soolalõhe
  • 150 g Valgehallitusjuust
  • Värskelt pressitud sidrunimahl
  • Sool
  • Must pipar
  • 2 dl Külmutatud herned
  • Värske basiilik

Valmistamine

Samal teemal

1. Koori ja haki sibul ja küüslauk ning kuumuta poti põhjas õlis klaasjaks. Loputa kinoa külma vee all, nõruta ja lisa potti. Kuumuta minuti jagu segades, siis vala peale vesi või puljong, lase rahulikult keema tõusta ja poikvel kaane all umbes 15 minutit tasakesi podiseda.

2. Vahepeal lõika suvikõrvits peenikesteks kangikesteks või ribadeks, tükelda ka soolalõhe väiksemateks paladeks.

3. Lõika juust kuubikuteks, lisa potti paisunud kinoa hulka ja sega, kuni juustutükid hakkavad sulama. (Jäta veidi juustutükke kaunistamiseks.) Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Lisa potti ka herned ja suvikõrvits ning kuumuta kaane all 2–3 minutit. Lõpuks lisa lõhetükid ja hakitud basiilik. Keera kuumus maha ja hoia risotot veel 5 minutit kaane all soojas.

4. Serveerides kaunista juustutükikeste ja basiilikuga.