Tallinna vanalinn. Pilt on illustreerivFoto: Toidutare
Toiduuudised
6. oktoober 2020, 10:47

VANALINNA RESTOD MÜÜGIS | Nõudlus on pigem suurem kui pakkumine, vastavatud restos igal õhtul täismaja

Koroona-aasta 2020 sügisel on toitlustuastuste vahendamisega tegeleva kinnisvaramaakleri sõnul nõudlus pigem suurem kui pakkumine

Hetkel pakub ta ainuüksi Tallinna vanalinnas seitset restorani või kohvikut, millest kallim on müügis 176 000 euroga, kirjutab Delfi Ärileht.

Enamasti müüakse toitlustuskohta koos kõigega, mida on tegevuseks vaja. Kuna lokaalid tavaliselt üürivad ruume, ei müüda kinnisvara äriga koos, kuid ostja võib üle võtta rendilepingu.

Ärileht toob näiteks restoran Rado ehk Radoslav Mitro ja Triinu Tapperi, kes otsid sel kevadel ära oma eelmise tööandja restorani Rado ja endasõnutsi kogevad igal õhtul täis saali. 

NOA Chef's Hall'i peakokk, oma ala absoluutne tipp Orm Oja lausus eelmisel kuul Ärilehele, et praegune aeg annab uutele tegijatele eelise. 

"Mulli lõhkemine jätkub, aga kahjuks lähevad ka väga head tegijad. Aga nagu ka peale eelmist kriisi, said tugevaks need, kes vahetult peale seda uksed avasid. Loodan seda nüüdki," selgitas ta. 

Peakokkade ühenduse koordinaator Helen Vihtol lausus suve alguses Toidutarele, et oleme kriisiga hetkes, kus enamikul tuleb vanast lahti lasta. "Ellu jäävad need, kes kiirelt turumuutustega kaasa lähevad ja aru saavad, kes on nende sellesuvine klient.  Kes suvel ei liiguta, see sügist ei näe. Karm reaalsus."