PorgandikoogipuderFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
4. oktoober 2020, 23:36

HOMMIKUEINE, MIS PARANDAB PÄEVA | Porgandikoogipuder

Hommikune pudrukauss võib terve päeva paremaks teha, kui lisad keevale veele õunamahla ja riivitud porgandit ning maitsestad pudru nagu kooki kaneeli ja pruuni suhkruga. Kui sa ei taha hommikul porgandiga mässata, siis riivi see õhtul ja lase õunamahlas-vees korraks keema tõusta. Hommikul lisa pudruhelbed ja maitseained ning maitsev hommikusöök on ilmselt valmis enne, kui sa päriselt ärganud oled. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2.5 dl Õunamahl
2.5 dl Vesi
1 tk Keskmine porgand
3 dl Pudruhelbed
0.5 tl Kaneel
0.25 tl Sool
1 spl Naturaalne pruun suhkur
Peale seemned ja pähklid

Valmistamine

1. Kuumuta potis õunamahl ja vesi keema. Samal ajal jõuad koorida ja riivida porgandi. Lisa porgand potti ja lase paar minutit keeda. Vispelda juurde sinu lemmikud pudruhelbed, lisa maitseained ja lase madalal kuumusel haududa, kuni puder on pehme (kuni 10 minutit).

2. Jaga kuum puder kaussidesse, puista peale seemneid ja hakitud pähkleid ning paku kõrvale külma piima.