LetšoFoto: PantherMedia/Scanpix
Hoidised
4. oktoober 2020, 07:09

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Ehtne Ungari letšo

Meil tavatsetakse letšoks nimetada kõiksugu eripalgelisi segusid. Aastaid tagasi Ungarisse sattudes pärisin kohalikult kokalt, mis selle toreda kastme või salati tegelik madjaripärane olemus võiks olla. Sain temalt retsepti, proovisin järele ning just see hoidis naudib mu pere ja sõprade hulgas siiamaani rohket heakskiitu.

Vaja läheb:

  • 1 kg paprikaid, lõika rõngasteks
  • 500 g tomateid, hakitud kuubikuteks
  • 2-5 suurt küüslauguküünt, peeneks hakitud
  • 2 keskmist või suurt sibulat, hakitud kuubikuteks
  • 4 spl head külmpress õli
  • 1 kuhjaga spl mitte teravat paprikapulbrit
  • meresoola
  • pruuni suhkrut
  • jahvatatud koriandrit
  • serveerimiseks värsket maitserohelist

Kuumuta sibul ja küüslauk madalal kuumusel õlis klaasjaks. Võta tulelt, sega sisse paprikapulber, sool, koriander ja paprikarõngad, kata kaanega, hauta 10 min, lisa tomatid, hauta, kuni on pehme. Pane kuuma purki või serveeri värske hakitud maitserohelisega (koriandriga mekib ideaalselt!) Sobib iga liha juurde, aga sünnib ka niisama lusikaga maiustada!