Hoidised

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Ehtne Ungari letšo 

Evelin Ilves, 4. oktoober 2020, 07:09
LetšoFoto: PantherMedia/Scanpix
Meil tavatsetakse letšoks nimetada kõiksugu eripalgelisi segusid. Aastaid tagasi Ungarisse sattudes pärisin kohalikult kokalt, mis selle toreda kastme või salati tegelik madjaripärane olemus võiks olla. Sain temalt retsepti, proovisin järele ning just see hoidis naudib mu pere ja sõprade hulgas siiamaani rohket heakskiitu.

Vaja läheb:

  • 1 kg paprikaid, lõika rõngasteks
  • 500 g tomateid, hakitud kuubikuteks
  • 2-5 suurt küüslauguküünt, peeneks hakitud
  • 2 keskmist või suurt sibulat, hakitud kuubikuteks
  • 4 spl head külmpress õli
  • 1 kuhjaga spl mitte teravat paprikapulbrit
  • meresoola
  • pruuni suhkrut
  • jahvatatud koriandrit
  • serveerimiseks värsket maitserohelist

Kuumuta sibul ja küüslauk madalal kuumusel õlis klaasjaks. Võta tulelt, sega sisse paprikapulber, sool, koriander ja paprikarõngad, kata kaanega, hauta 10 min, lisa tomatid, hauta, kuni on pehme. Pane kuuma purki või serveeri värske hakitud maitserohelisega (koriandriga mekib ideaalselt!) Sobib iga liha juurde, aga sünnib ka niisama lusikaga maiustada!

Samal teemal

1. oktoober 2020, 07:13
EVELIN ILVES | Minu üks kuu täisveganina tõi nii mõnegi üllatuse
18. september 2020, 17:00
PROOVI NEID TOMATIHOIDISEID: särtsakast lihakõrvasest mõnusa marmelaadini
25. august 2020, 13:21
KASULIK NIPP! Keeda oma moos lõkketulel, saad võrratult kodusema ja lahedama maitse
22. august 2020, 13:44
HOIDISTA, TALI TULEB | 10 punast letšot ja tomatisalatit, et kurjade ilmade saabumiseks valmis olla