Kõrvitsate suures peres on vahva liik nimega spagetikõrvits, mille viljaliha saab küpsetatult kiuliseks tõmmata, nii et see sarnaneb spagettidega. Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
11. oktoober 2020, 08:49

LÕUNAKS MIDAGI PÕNEVAT: seente ja spinatiga spagetikõrvits

Kõrvitsate suures peres on vahva liik nimega spagetikõrvits. Küpsetatult saad selle viljaliha kiuliseks tõmmata, nii et see sarnaneb spagettidega. Lisa oma lemmikkaste, mida muidu spagettidega serveeriksid, ning saad hõrgu alternatiivi pasta-roale.

Vaja läheb (neljale):

  • 1 keskmine spagetikõrvits
  • 1 sibul
  • 200 g šampinjone
  • 100 g värsket beebispinatit
  • 125 g mozzarella-kirsse
  • parmesani
  • oliiviõli
  • soola-pipart

Valmista kõrvitsaspagette nii:

1. Lõika spagetikõrvits pikkupidi pooleks, eemalda seemned ja seemnekojad.

2. Aseta kõrvitsapoolikud, lõikepind allpool, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta seda 180kraadises ahjus 30 minutit, kuni viljaliha on pehme.

3. Kuni kõrvits küpseb, koori ja haki sibul. Puhasta ja lõika seened pikkupidi sektoriteks, pese ja nõruta spinat ning lõika mozzarella-kirsid pooleks.

4. Kuumuta pannil tilk õli ja prae sibul klaasjaks. Lisa seened, prae need jumekaks ja jäta ootele.

5. Kui kõrvits on valmis, lase sel minutike jahtuda ja tõmba sel siis viljaliha kahe kahvli abil «spagettideks».

6. Tõsta kõrvits seente juurde pannile ja kuumuta segades läbi.

7. Lisa pannile spinat ja kuumuta edasi, kuni spinat hakkab kokku kukkuma. Maitsesta rooga soola ja pipraga.

8. Võta pann tulelt ja sega hulka mozzarella. Serveerimisel riivi kõrvitsaroale parmesani ja nirista kõik üle oliiviõliga. Efektse tulemuse saad, kui serveerid rooga spagetikõrvitsa enda koorte seest.