Kuldkollased kõrvitsapannkoogid toovad killukese päikest ka pilvise päeva hommikusse. Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
10. oktoober 2020, 08:46

Mõnusa päeva alguseks: kardemoniga kõrvitsa-kaerapannkoogid

Kuldkollased kõrvitsapannkoogid toovad killukese päikest ka pilvise päeva hommikusse. Lisaks pere tavalistele lemmikutele proovi pannkooke ka vahtrasiirupiga. Kui soovid pannkooke serveerida soolaste lisanditega, võid kardemoni tainast välja jätta.

Vaja läheb (neljale):

  • 3 dl kõrvitsapüreed
  • 2 dl piima
  • 2 suurt muna
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl purustatud kardemoni
  • 4 dl täistera-kaerajahu
  • praadimiseks õli

Valmista kõrvitsapüreed pannkookide tegemiseks nii:

1. Lõika kõrvits sektoriteks ja sektorid omakorda kaheks-kolmeks. Puhasta tükid seemnetest.

2. Aseta kõrvitsad, koor allpool, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta neid pöördõhurežiimil 180kraadises ahjus 30−35 minutit, olenevalt tükkide suurusest, kuni kõrvits on pehme.

3. Koori kõrvitsatükid, tõsta viljaliha kannmikserisse ja surista ühtlaseks püreeks.

Koogid valmivad 20 minutiga + kõrvitsapüree valmistamise aeg!

Küpseta kõrvitsapannkooke nii:

1. Vispelda jahtunud kõrvitsapüree piima ja munadega ühtlaseks seguks.

2. Sega omavahel kuiv- ja maitseained ning lisa kõrvitsasegu hulka. Vispelda tainast, kuni selles pole enam klimpe.

3. Prae lusikapannkoogid väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks. Serveeri kooke kohe meelepäraste lisanditega.