Mõnusa päeva alguseks: kardemoniga kõrvitsa-kaerapannkoogid
Vaja läheb (neljale):
- 3 dl kõrvitsapüreed
- 2 dl piima
- 2 suurt muna
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl purustatud kardemoni
- 4 dl täistera-kaerajahu
- praadimiseks õli
Valmista kõrvitsapüreed pannkookide tegemiseks nii:
1. Lõika kõrvits sektoriteks ja sektorid omakorda kaheks-kolmeks. Puhasta tükid seemnetest.
2. Aseta kõrvitsad, koor allpool, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta neid pöördõhurežiimil 180kraadises ahjus 30−35 minutit, olenevalt tükkide suurusest, kuni kõrvits on pehme.
3. Koori kõrvitsatükid, tõsta viljaliha kannmikserisse ja surista ühtlaseks püreeks.
Koogid valmivad 20 minutiga + kõrvitsapüree valmistamise aeg!
Küpseta kõrvitsapannkooke nii:
1. Vispelda jahtunud kõrvitsapüree piima ja munadega ühtlaseks seguks.
2. Sega omavahel kuiv- ja maitseained ning lisa kõrvitsasegu hulka. Vispelda tainast, kuni selles pole enam klimpe.
3. Prae lusikapannkoogid väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks. Serveeri kooke kohe meelepäraste lisanditega.
Kommentaarid (0)